lördag 18 april 2009

Gröna kurvor på börsen

Börskurvorna pekar uppåt. Är det början på den stora uppgången eller är det ett litet glädjeskutt innan alla inser precis hur illa det ligger till vilket betyder att vi kommer att göra en djupdykning i sommar. Ja, visste man det så skulle allt var frid och fröjd.

Har av olika orsaker haft en ganska stor del av våra aktier hos en bekant de senaste åren. Han har nu meddelat att han kommer att köpa upp dessa aktier av oss. Den brännheta frågan just nu är hur det är vettigast att göra med pengarna det här frigör. Ska jag själv köpa samma aktier för pengarna som de ligger i nu (bankaktier) eller ska jag invänta ett börsfall. Tänk om detta är den stora börsuppgången och jag låter en så stor del av våra "aktiepengar" ligga utanför börsen för länge. Hmmm... svåra beslut. Finansmamman har några funderingar kring vad som är på gång på börsen. Tror jag lutar mot att köpa aktier för hälften av summan så snabbt som möjligt och eventuellt vänta på att börsen dippar med resten... eller så inte. Äh vad detta är svårt. Är i alla fall ivrigt på jakt efter bra aktier. Fick ett tips om några bank- och oljeaktier för någon vecka sedan. Tvekade eftersom våra pengar fortfarande finns hos vår bekanting och köpet borde ha genomförts inom två dagar för att hinna med dividendutdelningen. Tänkte att de kanske ändå faller drastiskt efter utdelningen. Blev inget köp. Äsch. Skulle ha varit ett lyckat köp, aktierna har fortsatt stiga med ca 20% senaste veckan. Fick ett annat tips av samma källa i början av december. Satsade skatteåterbäringen på tipset och den aktien ligger +17,06% så nästa tips som dyker upp från denna källa kommer jag att hugga.

Nåja, än så länge ligger alla pengarna kvar på börsen och kurvorna är gröna för tillfället. Ingen fara på taket. Nästa vecka kanske det blir dags att fatta några beslut.

Liknande inlägg:
Bankmannens profetior

1 kommentar:

Erik Sandström sa...

Hej Finansfilosofen! Trevligt att hitta aktievän på pusha. Hör gärna av Dig när Du postar där. Jag hittar ingen epost till Dig. Första kontakt med Dig och Dina läsare blir i stället som en kommentar. Jag hoppas följande informaiton är av intresse. Gröna kurvor på börsen. Jag trodde inlägget gällde miljöinnovationer och miljöteknik. På bloggen MILJÖINNOVATION http://evolveu.bloggsida.se/ följer vi alla nyheter om börsnoterade bolag där miljöinnovationer är en stor del av värdet. Om Du är intresserad av alla miljöbolag kan Du ställa in ett RSS flöde för kategorin Börsnoterat. Vill Du följa ett av bolagen ställer Du in flöde för det bolaget. Vill du kolla alla inlägg om börsen klickar Du på kategorin börsnoterat! Vill Du kolla allt om visst bolag klickar Du på nyckelordet för bolaget.