söndag 1 mars 2009

Splatterfilm eller romantisk komedi?

Domedagsprofetiorna duggar tätt just nu. Eller det kanske de alltid gjort på internet, men i den ekonomiska sfären hittar de exta varma och fuktiga förhållanden för att frodas just nu. Dåliga framtidsutsikter kan som bekant bli en självuppfyllande profetia, och Aftonbladet drar sitt strå till stacken för att vända opinionen. Men själv sitter jag naturligtvis och funderar på hur detta månne kommer att utvecklas. Kommer Europa att klara sig bättre eller sämre än USA? Kommer vi att få se uppror och revolutioner? Kommer dollarn att kollapsa?

Då vi funderade på att justera räntan på vårt huslån, kontaktade vi en bekant som jobbat inom finanssektorn och frågade vad hans rekommendation var. Han rekommenderade absolut en rörlig ränta. Frågade om det inte var riskabelt med en så rörlig ränta ifall det ekonomiska systemet brakar ihop och räntorna plötsligt börjar stiga kraftigt. Han sa att det är svårt att gardera sig ifall räntorna plötsligt skjuter i höjden. Kollapsar systemet så drabbas alla, och ifall det inte kollapsar lönar det sig att köra på rörlig ränta just nu.

Kunde inte låta bli att posta ett par videon och göra mitt för att krydda den panikartade stämning som bubblar på sina ställen. Om dessa videon förutspår framtiden lär skiten träffa fläkten och i så fall är det naturligtvis ingen liten bordsfläkt vi talar om utan mer som en sån där som Carola hade då hon sjöng Fångad av en stormvind eller kanske t.o.m. som i filmerna. Du vet en sån där industrifläkt som hjältarna möter i ändan av en tunnel och måste ta sig igenom för att komma undan the bad guys som jagar dem (de har naturligtvis en ritning över byggnaden/avloppsystemet som de följer men i det här skedet inser de att de har kommit över en allt för gammal ritning där fläkten inte är inritad). Ibland är det the bad guys som möter en sån där fläkt och då slutar det oftast med att deras inälvor finfördelas över betongväggarna. Inälvor eller inte? Det återstår att se.


Inga kommentarer: