torsdag 5 februari 2009

Conspiracy of the Rich

Tänk dig att du skulle vilja ge ut en bok som toppar bestsellerlistorna men att du lider av skrivkramp och egentligen inte har så mycket tid att lägga på skrivandet. Finns det något sätt du kunde få någon annan att skriva boken åt dig gratis? Är det möjligt? Jo!

Speciellt ifall du heter Robert Kiyosaki. Han är författaren bakom imperiet Rich Dad Poor Dad. Nu ger han sig i kast med nästa stora bokprojekt Conspiracy of the Rich: The 8 new rules of money. Den här boken ges ut gratis på nätet. Utkast till ett kapitel läggs ut på nätet och så får folk läsa och kommentera. En del av kommentarerna kommer att användas i boken så om du någonsin drömt om att skriva en ekonomibok har du chansen nu. Lämna en kommentar på Kiyosakis boksida.

Otroligt smart och helt rätt i tiden. Musikindustrin och filmindustrin kämpar med fildelarna medan Kiyosaki slutar motarbeta och ser till att tjäna pengar på dem istället. Han har förstått detta med "information wants to be free". Om Blondinbella kan kamma hem flera miljoner per år i annonsintäkter på en svenskspråkig blogg som handlar om vilken sorts bulle hon har ätit till dagens latte, vad finns det då inte att tjäna på en sådan här engelskspråkig interaktiv bok av en bestseller författare.

2 kommentarer:

nonhosonno sa...

Smart!

Har beställt 2 av hans tidigare böcker, kommer nog i brevlådan början nästa vecka.

Finansfilosofen sa...

Har läst en av hans böcker och gillade den. Ska bli intressant att se hur den här utvecklas.